Hulp voor kinderen
PDD-Nos Kamen

voor therapie kampen moet u bij Lisanne Sleurink zijn, maar ook voor therapie Overijssel, problemen met pesten, adhd problemen, adhd hulp, autisme hulp, autisme problematiek, alle therapie kampen. wij werken met therapie kinderen, therapie jong volwassenen, creatieve therapie kampen, creatieve therapie overijssel, Kies Kampen, KIES coach Kampen, ADHD Kampen, ADD Kampen, FVB therapeut, therapie vergoed,

Ga uit je hoofd en ga in je hart. Denk minder, voel meer.

(Osho)

 

Beeldende therapie

​In veel vormen van therapie is praten erg belangrijk. Maar niet iedereen kan met woorden uitdrukken wat er in hem of haar omgaat. Binnen creatieve therapie staat dan ook niet het praten, maar vooral het doen centraal. "Ben jij ook niet zo’n prater omdat het verwoorden soms lastig is, maar werk je liever aan iets met je handen en leer je veel meer door zelf te ervaren en te ontdekken?" Dan kan creatieve therapie zeker iets voor jou zijn.

 

Moet je creatief zijn…. Nee, zeker niet maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn. Samen gaan we op zoek naar creatieve vormen waar jij jezelf het beste bij voelt.

 

www.vaktherapieinbeeld.nl

 

Creatieve Gezins Therapie

Zoals de titel al zegt, creatieve therapie voor het hele gezin.

 

Soms loopt het niet lekker in het gezin. Dit kan zijn doordat er psychische problemen bij iemand binnen het gezin zijn geconstateerd en je als ouders een andere manier van benaderen moet inzetten. Vaak krijg je van een gedragsdeskundige wel tips hoe dit te doen, maar uitvoeren kan soms lastig zijn. 

 

Het loopt gewoon niet lekker in het gezin. Als ouders hebben jullie allebei een andere manier en gedachte over opvoeden. Er heerst onbegrip en ruzie binnen het gezin. Wat jullie als ouders veel energie kan kost.

 

Creatieve gezinstherapie is dan een hele praktische, maar ook voor de kinderen een hele speelse manier van hulpverlening. Ouders worden gesteund en gesterkt in hun ouderrol. Het samen bezig zijn met specifieke opdrachten helpt om ‘negatieve’ rolpatronen te doorbreken en andere patronen te leren.

 

 

 

Ouders van R en R:​

 

"We zijn de ouders van R en R. De broers zijn door ons geadopteerd toen ze nog heel klein waren. Bij de adoptie werd ons verteld dat ze dachten dat de jongens zeer begaaft waren. Echter nu blijkt dat de jongens allebei achterlopen in hun ontwikkeling. Als ouders vonden we het erg moeilijk om onze verwachtingen aan te passen aan de mogelijkheden van de jongens. Dit zorgde voor de nodige stress en spanningen in huis."

 

"Binnen de gezins creatieve therapie hebben we geleerd om onze verwachtingen bij te stellen. De mogelijkheden te ondekken van de jongens en voorwaarden te scheppen waarbij de jongens de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen. Dit maakt dat we meer vertrouwen in ze hebben, ze meer begrijpen. Daardoor lopen  de jongens minder op hun tenen en kunnen ze meer genieten. Ook voelde het eigenlijk niet als therapie , maar meer als een vast uurtje gezellig bezig zijn met elkaar wat een heel luchtig kakakter gaf."

 

"Als moeder heb ik geleerd om voorwaarden te scheppen waarbinnen de jongens vrijheid en de nodige ruimte hebben. Voor mij als moeder is dit meer relaxt omdat ik niet meer overal bovenop zit."

" Als vader heb ik  geleerd om meer te genieten en mijn vewachtingen bij te stellen. Ook neem ik meer verantwoordelijkheid in de opvoedkundige taken."

 

"Als gezin genieten we meer van elkaar en zijn we veel hechter geworden!"